Hoofd : Bestandsextensies : .ashx Het dossier

.ashx Bestandsextensie

Bestandstype ASP.NET Web Handler File

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Web-bestanden
Formaat Text

.ASHX optienummer

Een ASHX-bestand is een webpagina die deel uitmaakt van een ASP.NET-webservertoepassing. Het bevat verwijzingen naar andere pagina's die op de webserver worden gehost en die naar de webbrowser van de gebruiker worden verzonden. ASHX-bestanden worden verwerkt door de ASP.NET HTTP Handler van de server wanneer een client-webbrowser de pagina opvraagt.

Meer informatie

Soms worden ASHX-bestanden gebruikt om .PDF bestanden naar de browser van de gebruiker te sturen, omdat het ASHX-bestand een verwijzing naar het PDF-document bevat. Wanneer het bestand wordt gedownload, wordt de bestandsextensie echter niet hernoemd naar ".pdf" en blijft deze met de extensie ".ashx". In dit geval kunt u de bestandsextensie hernoemen naar ".pdf" en bekijken met Adobe Reader of een andere PDF-viewer. U kunt dit probleem soms ook oplossen door ervoor te zorgen dat de Adobe Reader-invoegtoepassing is geïnstalleerd in de webbrowser. Indien geïnstalleerd, kan het PDF-bestand vervolgens rechtstreeks in de browser worden geopend.

OPMERKING: Veel ASHX-pagina's hebben slechts een kleine hoeveelheid code, zelfs zo kort als een enkele regel. Paginafuncties zijn geschreven in de programmeertaal C #.

Programma's die openen ASHX bestanden
Windows
Microsoft Visual Studio
Microsoft Visual Web Developer
Macintosh
MacroMates TextMate

Over ASHX bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .ashx is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype ASP.NET Web Handler File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.