Hoofd : Bestandsextensies : .aseprite Het dossier

.aseprite Bestandsextensie

Bestandstype Aseprite Sprite File

Ontwikkelaar David Capello
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.ASEPRITE optienummer

Een ASEPRITE-bestand bevat een sprite gemaakt door Aseprite, een geanimeerde sprite-editor en een pixelart-tool. Het slaat een afbeelding of animatie op met lagen, frames, paletten en tags. ASEPRITE-bestanden bevatten ook sprite-instellingen, zoals de breedte, hoogte, kleurmodus, pixelverhouding en achtergrond.

Meer informatie

ASEPRITE-bestand geopend in Aseprite 1.2

ASEPRITE-bestanden kunnen ook worden opgeslagen als .ASE bestanden, die in hetzelfde formaat worden opgeslagen maar met een andere extensie. ASEPRITE- en ASE-bestanden zijn de meest voorkomende bestanden in verband met Aseprite en kunnen worden gesloten en opnieuw worden geopend voor verdere bewerking in het programma.

U kunt een ASEPRITE-bestand in Aseprite maken door Bestand → Nieuw ... te selecteren. , vervolgens Bestand → Opslaan of Opslaan als ... en kies de ASEPRITE-indeling. U kunt een ASEPRITE-bestand openen in Aseprite door Bestand → Openen ... of Recent openen te selecteren en het ASEPRITE-bestand te kiezen.

Aseprite kan ook worden gebruikt om ASEPRITE-bestanden naar meer populaire indelingen te exporteren, zoals .PNG of .GIF bestanden. Open het ASEPRITE-bestand en selecteer Bestand → Kopie opslaan als.

Programma's die openen ASEPRITE bestanden
Linux
Aseprite

Over ASEPRITE bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .aseprite is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Aseprite Sprite File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.