Hoofd : Bestandsextensies : .adf Het dossier

.adf Bestandsextensie

Bestandstype1 ACT! Data File

Ontwikkelaar The Sage Group
Categorie Database bestanden
Formaat Binary

Wat is ADF file?

Een ADF-bestand is een databasebestand gemaakt door ACT !, een CRM-toepassing (Customer Relationship Management). Het bevat klantcontactgegevens zoals namen, e-mailadressen, bedrijfsinformatie en de relatiegeschiedenis. ADF-bestanden worden gebruikt voor klantrelatie-informatie in een gestructureerd formaat.

Meer informatie

ADF-bestanden worden opgeslagen met een .ALF opzoekbestand, dat metadata bevat die nodig is om te navigeren, een back-up te maken en de ACT te herstellen! database. ADF-bestanden kunnen ook binnen ACT worden gearchiveerd! databasebackups, die de .BAK -extensie gebruiken. ADF-bestanden gebruiken Microsoft SQL Server-opmaak en lijken op .MDF -bestanden. OPMERKING: Sage ACT! werd Swiftpage Act! in 2013.

Programma's die openen ADF bestanden
Windows
Swiftpage Act!

Bestandstype2 ESRI ArcInfo Binary Grid Format

Ontwikkelaar ESRI
Categorie GIS-bestanden
Formaat Binary

.ADF optienummer2

Intern rasterdataformaat dat wordt gebruikt door ESRI-producten zoals ArcGIS, ArcView en ArcInfo Workstation; slaat ruimtelijke gegevens op als een binair raster (rijen en kolommen met cellen) en is een van de verschillende ADF-bestanden die samen het totale raster vormen; gebruikt om geografische of andere ruimtelijke objecten weer te geven, zoals kaarten en kaartfuncties.

Meer informatie

Een binair raster van ArcInfo kan meerdere rasterlagen bevatten en een lagenstapel vormen. Dit kan worden gebruikt om verschillende weergaven op oppervlakken te overlayen en statistische analyses uit te voeren op de ruimtelijke gegevens.

ADF-bestanden kunnen metagegevens over de rasterset of actuele rastergegevens opslaan. Wanneer u een binair raster maakt, bieden de bestanden dblbnd.adf, hdr.adf, sta.adf, vat.adf en w001001x.adf metagegevens over het rasterraster, terwijl het bestand w001001.adf de daadwerkelijke rastergegevens bevat. Deze bestanden worden meestal gescheiden in hun eigen map, zodat ze gemakkelijk te beheren zijn als een volledige set van dekkingsgebieden.

Programma's die openen ADF bestanden
Windows
ESRI ArcGIS for Desktop
Golden Software Surfer
GDAL
TatukGIS Editor
TatukGIS Viewer
Linux
GDAL
Macintosh
GDAL

Bestandstype3 Amiga Disk File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Schijfafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.ADF optienummer3

Een ADF-bestand is een schijfkopie die op een Amiga-systeem is gemaakt. Het slaat een exacte kopie op van een Amiga-geformatteerde schijf in AmigaDOS-gegevenssporen met een vaste breedte. ADF-bestanden kunnen als een fysieke schijf worden gemount met behulp van een Amiga-emulatieprogramma.

Meer informatie

ADF-bestanden kunnen op een Windows-pc worden gemaakt met behulp van ADF Opus ane geopend met behulp van verschillende andere programma's, zoals WinUAE, WinFellow en Cloanto Amiga Forever.

U kunt het hulpprogramma unadF op een Linux Debian-besturingssysteem (OS) installeren door de volgende opdracht in terminal te typen:

#sudo apt-get install unadf

Programma's die openen ADF bestanden
Windows
Cloanto Amiga Forever
WinUAE
WinFellow
ADF Opus
Linux
Cloanto Amiga Forever
E-UAE
unADF
Macintosh
The Unarchiver
Cloanto Amiga Forever
Incredible Bee Archiver
E-UAE
MaxUAE

Bestandstype4 ARIS Express Document

Ontwikkelaar Software AG
Categorie Pagina-indeling Bestanden
Formaat N/A

.ADF optienummer4

Een ADF-bestand is een document gemaakt door Software AG ARIS Express, een gratis programma dat wordt gebruikt om bedrijfsprocesanalyse en -beheer te modelleren. Het bevat een diagram, dat bestaat uit symbolen die worden gebruikt om een bedrijfsgerelateerd proces te modelleren en te organiseren.

Meer informatie

ADF-bestand geopend in Software AG ARIS Express 2.4

ADF-bestanden kunnen worden gebruikt om verschillende typen modellen op te slaan, zoals de organisatie grafieken, datamodellen, whiteboards, systeemlandschappen, proceslandschappen, bedrijfsprocessen en IT-infrastructuren. U kunt kiezen uit verschillende symbolen om het diagram het best te organiseren. Sommige van de symbolen die kunnen worden toegevoegd, zijn gebeurtenissen, taken, subprocessen, gegevensobjecten, berichten, tekstannotaties, verbindingen en gateways.

Het ADF-bestand wordt opgeslagen in een eigen indeling en is het primaire bestandstype gebruikt om diagrammen in ARIS Express te exporteren. Het programma kan echter ook diagrammen exporteren naar andere indelingen, inclusief .JPEG , .PNG , .PDF en .EMF . Als u een ADF-bestand naar een van deze indelingen wilt exporteren, selecteert u Bestand → Exporteren en kiest u het formaat.

Als u een ADF-bestand wilt maken, selecteert u Bestand → Nieuw ..., kiest u het modeltype en selecteert u Bestand → Opslaan.

Als u een ADF-bestand wilt openen, selecteert u Bestand → Openen ... en navigeert u naar de locatie van het ADF-bestand. U kunt ook Bestand → Modelgeschiedenis kiezen om een recent geopend model te openen.

Programma's die openen ADF bestanden

Over ADF bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .adf is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype ARIS Express Document beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.