Wat is het bestandstype Populariteitsbeoordeling?

Elk bestandstype in de FileInfo database bevat een Populariteit rating die bepaalt hoe populair het bijbehorende bestandstype is.

De populariteit score van elk bestandstype is gebaseerd op een schaal van 1 tot 5 en wordt bepaald door de bezoekers zoals jij! De ranking scores zijn als volgt gedefinieerd:

SterrenBeoordelingUitleg
ZeldzaamBestandstypen die niet meer worden gebruikt of worden alleen gebruikt door obscure programma’s krijgen een “Zeldzame” rating. De meeste gebruikers zullen nooit zien bestandstypen met deze extensies.
OngewoonBestandstypen die worden gebruikt door programma’s die niet erg populair krijgen een “ongewone” rating. Deze bestandstypen worden vaak verwezen door programma’s en worden niet gezien door de gebruiker.
GemiddeldeBestandstypen die worden gebruikt door de meeste programma’s krijgen een “gemiddelde” rating. De gemiddelde gebruiker zal komen over een aantal van deze bestandstypen, maar niet op een regelmatige basis.
GemeenBestandstypen die worden gebruikt door populaire programma’s krijgen een “Common” rating. Deze bestandstypen worden doorgaans opgeslagen door de populaire programma’s en zijn handig om te weten.
Heel gewoonBestandstypen die worden gebruikt door de meest gebruikte programma’s krijgen een “Zeer vaak” ranking. Deze bestandstypen zijn alomtegenwoordig en worden gezien door veel gebruikers op een dagelijkse basis.

U kunt de populariteit rating gebruiken om te bepalen hoe vaak verschillende bestandstypen zijn. Bijvoorbeeld, kan het nuttig zijn om de bestandsextensies van bestandstypen “Common” en “Zeer vaak” ratings herinneren. Om een lijst met bestandstypen die een “Zeer vaak” rating hebben u vinden op de Algemene bestandstypen pagina.

De populariteit rating is ook een goede indicator van hoe makkelijk het zal zijn om een ​​programma om de bijbehorende bestandstype te openen vinden. Dit komt omdat bestandstypen met hogere Populariteit ratings zijn meestal geassocieerd met veel gebruikte software programma’s. Wanneer een bestandsextensie heeft meerdere file verenigingen, kan de populariteit rating helpen te bepalen welke van de bestandstypen is de meest voorkomende.

Sinds softwareprogramma’s komen en gaan, kan bestandstypen veranderen in populariteit. Daarom zult u merken dat sommige ratings veranderen in de tijd. Vergeet niet – u kunt deelnemen aan het bijhouden van de bestandstypen ratings up-to-date door te klikken op het juiste aantal sterren voor elk type bestand.