Wat zijn enkele veelgebruikte webbrowsers?

Hoewel slechts twee of drie browsers domineren de web browser markt, zijn er veel verschillende webbrowsers beschikbaar. Als uw huidige browser de ervaring die je wilt niet voorziet, is het misschien de moeite waard om een andere te proberen. Hieronder is een lijst van webbrowsers beschikbaar voor Windows, Macintosh en Linux-platforms.

ramen

Bedrijf*programmaNotes
avant ForceVóór-browserMulti-window browser die automatisch vullen, pop-up en het blokkeren van advertenties en online profiel opslag omvat; ondersteunt ook mouse gestures, is voorzien van een RSS-lezer, en heeft extra bescherming van de privacy functies.
Catalina GroupCitrioChromium-gebaseerde browser ontworpen om snel en eenvoudig te gebruiken zijn; heeft een ingebouwde downloadmanager die downloads tot 5x versnelt; is voorzien van een ingebouwde BitTorrent-client, een video-grabber, en andere handige functies ontbreken in andere browsers.
FlashPeakSlimBrowserTabbed met meerdere sites browser die een pop-up blocker, venster skins, automatisch aanvullen van formulieren, en quick-search omvat; beschikt ook over online vertaling, script error onderdrukking, en de zwarte en witte lijsten filtering.
GoogleChromeWebbrowser ontwikkeld door Google, dat een op basis van zoekopdrachten adresbalk en dynamische tabs omvat; ondersteunt ook Siteminiaturen en snelkoppelingen naar webapplicaties.
GooglechromiumOpen-source, multi-platform webbrowser ontwikkeld door Google; opgericht met het doel van het aanbieden van een veiliger, sneller en stabieler surfervaring.
Maxthon InternationalMaxthonTabbed browser die Mouse Gestures ondersteunt, Magic Fill voor formulieren en Feed Reader voor RSS-feeds; bevat andere merkgebonden functies, zoals Smart Acceleration, Anti-Freeze, Super Drag & Drop, Ad Hunter, en Web Sniffer.
MicrosoftrijModerne webbrowser geïntroduceerd door Microsoft met de release van Windows 10; ontworpen om meer compatibel met andere browsers te zijn en te vervangen Internet Explorer.
Microsoftinternet ExplorerDe meest populaire webbrowser voor Windows voor meer dan een decennium; werd vooraf geïnstalleerd met Windows 8 en eerder; vervangen door Microsoft Edge in Windows 10.
mozillaFirefoxPopulaire open-source webbrowser ontwikkeld door Mozilla Corporation; features tabbed browsing, een pop-up blocker, en geïntegreerde zoekfunctie; ondersteunt de Google toolbar.
mozillaSeaMonkeyAll-in-one Internet applicatie suite die een webbrowser, HTML-editor, e-mail en nieuwsgroepen client en IRC chat-programma bevat; ontwikkeld als een gemeenschappelijke inspanning en maakt gebruik van Mozilla broncode.
Opera SoftwareopererenEfficiënte browser gemaakt door Telenor, de grootste Noorse telecombedrijf; omvat tabbed browsing, geïntegreerde zoekfunctie, en een pop-up blocker.
Moonchild ProductionsFlauwe maanMozilla-gebaseerde web browser, vergelijkbaar met Firefox, maar custom-built en geoptimaliseerd voor Windows; verwijdert unnecesary functies, maar nog steeds ondersteunt de moderne normen web en Firefox-extensies.
SRWareStrijkijzerWebbrowser gebaseerd op de Chromium source code; bevat extra veiligheid en privacy functies die niet in Google’s Chrome-browser.
W3CAmayaWebredacteur en browser ontwikkeld als een open source software project door het W3C (World Wide Web Consortium); kan worden gebruikt om documenten rechtstreeks te werken op het web.
Vivaldi TechnologiesVivaldiCross-platform browser met “een miljoen manieren om alles aan te passen;” bevat meerdere thema’s en maakt het mogelijk bijna elk aspect van de browser-interface te worden gewijzigd en verplaatst; tabbladen ondersteunt stapelen en tegels en biedt Quick Command snelkoppelingen.
YandexYandex BrowserChroom gebaseerde web browser beschikbaar voor Windows, OS X, Android en iOS; benadrukt privacy en zorgt voor een transparant browse-ervaring; populair in Rusland en Oekraïne.

MacOS

Bedrijf*programmaNotes
Alexander ClaussiCabAlternatieve webbrowser voor de Mac met functies die niet in andere browsers, zoals reclame filtering en kiosk-modus.
telefoontjesafariWebbrowser ontwikkeld door Apple, geoptimaliseerd voor Mac OS X; omvat tabbed browsing, een pop-up blocker, geïntegreerde Google zoeken, en private browsing.
Catalina GroupCitrioChroom gebaseerde browser voor de Mac ontworpen om snel en eenvoudig te gebruiken zijn; is voorzien van een ingebouwde downloadmanager die downloads tot 5x versnelt; heeft ook een ingebouwde BitTorrent-client, een video-grabber, en andere functies ontbreken in andere browsers.
GoogleChromeWebbrowser ontwikkeld door Google, gebaseerd op de WebKit-engine; is voorzien van een op basis van zoekopdrachten adresbalk en dynamische tabs; ondersteunt ook Siteminiaturen en snelkoppelingen naar webapplicaties.
GooglechromiumOpen-source, multi-platform webbrowser ontwikkeld door Google; opgericht met het doel van het aanbieden van een veiliger, sneller en stabieler surfervaring.
mozillaFirefoxPopulaire open-source webbrowser ontwikkeld door Mozilla Corporation; features tabbed browsing, een pop-up blocker, en geïntegreerde zoekfunctie; ondersteunt de Google toolbar.
mozillaSeaMonkeyAll-in-one Internet applicatie suite die een webbrowser, HTML-editor, e-mail en nieuwsgroepen client en IRC chat-programma bevat; ontwikkeld als een gemeenschappelijke inspanning en maakt gebruik van Mozilla broncode.
Opera SoftwareopererenEfficiënte browser gemaakt door Telenor, de grootste Noorse telecombedrijf; omvat tabbed browsing, geïntegreerde zoekfunctie, en een pop-up blocker.
De Omni GroupOmniWebMacintosh Web browser is ontworpen om een ​​meer productieve en efficiënte gebruikerservaring te bieden; bevat tabbladen, snelkoppelingen, het blokkeren van advertenties, werkruimten, auto-save, bookmarks, RSS-nieuwsfeeds, en voorkeuren voor websites; kost een kleine vergoeding.
Vivaldi TechnologiesVivaldiCross-platform browser met “een miljoen manieren om alles aan te passen;” bevat meerdere thema’s en maakt het mogelijk bijna elk aspect van de browser-interface te worden gewijzigd en verplaatst; tabbladen ondersteunt stapelen en tegels en biedt Quick Command snelkoppelingen.
W3CAmayaWebredacteur en browser ontwikkeld als een open source software project door het W3C (World Wide Web Consortium); kan worden gebruikt om documenten rechtstreeks te werken op het web.
YandexYandex BrowserChroom gebaseerde web browser beschikbaar voor OS X, iOS, Windows en Android; benadrukt privacy en zorgt voor een transparant browse-ervaring; populair in Rusland en Oekraïne.

Linux

Bedrijf*programmaNotes
GoogleChromeWebbrowser ontwikkeld door Google, dat een op basis van zoekopdrachten adresbalk en dynamische tabs omvat; ondersteunt ook Siteminiaturen en snelkoppelingen naar webapplicaties; ondersteund op Debian, Ubuntu, Fedora en openSUSE Linux-distributies.
GooglechromiumOpen-source, multi-platform webbrowser ontwikkeld door Google; opgericht met het doel van het aanbieden van een veiliger, sneller en stabieler surfervaring.
mozillaFirefoxPopulaire open-source en multi-platform webbrowser ontwikkeld door Mozilla Corporation; features tabbed browsing, een pop-up blocker, en geïntegreerde zoekfunctie; ondersteunt ook de Google toolbar.
mozillaSeaMonkeyAll-in-one Internet applicatie suite die een webbrowser, HTML-editor, e-mail en nieuwsgroepen client en IRC chat-programma bevat; ontwikkeld als een gemeenschappelijke inspanning en maakt gebruik van Mozilla broncode.
Opera SoftwareopererenSnel en efficiënt browser oorspronkelijk gemaakt door Telenor, de grootste Noorse telecombedrijf; omvat tabbed browsing, geïntegreerde zoekfunctie, en een pop-up blocker.
Het GNOME ProjectDriekoningenWebbrowser ontwikkeld voor de GNOME desktop; ontworpen om eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken zijn; omvat de belangrijkste beveiligingsfuncties en ondersteunt Mozilla plug-ins.
Vivaldi TechnologiesVivaldiCross-platform browser met “een miljoen manieren om alles aan te passen;” bevat meerdere thema’s en maakt het mogelijk bijna elk aspect van de browser-interface te worden gewijzigd en verplaatst; tabbladen ondersteunt stapelen en tegels en biedt Quick Command snelkoppelingen.
W3CAmayaWebredacteur en browser ontwikkeld als een open source software project door het W3C (World Wide Web Consortium); kan worden gebruikt om documenten rechtstreeks te werken op het web.