Wat zijn enkele veel voorkomende videospelers?

Video-bestanden kunnen in een aantal verschillende formaten worden opgeslagen. Sommige zijn universeel en kan gespeeld worden door een groot aantal programma’s, terwijl anderen zijn eigen formaten dan kunnen alleen worden afgespeeld met behulp van een specifiek programma. Hieronder is een lijst van video-spelers die veel verschillende video formaten afspelen.

ramen

Bedrijf*programmauitbreidingenNotes
CyberLinkPowerDVDn / aPopulaire video afspelen programma dat MPEG-2 HD, MPEG-4 AVC, WMV-HD, DVD-Video, Mini-DVD en DivX Pro formaten ondersteunt.
Daum CommunicationsPotPlayern / aWindows video-speler beschikbaar in 32-bits en 64-bits versies; zorgt voor een efficiënte prestaties met DXVA, CUDA en QuickSync technologieën; ondersteunt tal ondertitel formaten.
DivXDivX Player.DIVXSpeelt video gecodeerd met de DivX-codec, een hoge kwaliteit, hoge compressie video-formaat; ondersteunt 1920×1080 HD-video en andere resoluties.
Gretechgom spelern / aMediaspeler die verschillende audio- en videoformaten ondersteunt en bevat een aantal gemeenschappelijke codecs; ondersteunt ondertitels, video aanpassingen en schermafbeeldingen; kan ook spelen gebroken AVI-bestanden.
MicrosoftWindows Media PlayerWMA , WMV , ASFAudio en video-speler ontwikkeld door Microsoft; gebundeld met de Windows-besturingssysteem; speelt Windows Media-bestanden en diverse andere formaten, waaronder AVI-bestanden.
MirillisSplash Liten / aWindows videospeler geoptimaliseerd voor high-definition (HD) video; bevat een geavanceerde beeld post-processing engine die vloeiende bewegingen en levendige kleuren biedt.
MPC-HC ProjectMPC-HCn / aLichtgewicht mediaspeler ook bekend als “Media Player Classic – Home Cinema;” op basis van de Mplayer2 project; ondersteunt GPU bijgestaan ​​decodering en speelt alle gangbare video- en audioformaten.
Online Media TechnologiesAVS Media Playern / aMedia-speler die audio en video bestanden en displays beelden als een diavoorstelling speelt; ondersteunt tientallen media-bestanden; ondersteunt tot 7.1 surround sound.
Participatory Culture Foundationik kijkn / aMiro is een gratis open-source audio en video-speler is ontworpen voor volledig scherm HD-video afspelen; ondersteunt verschillende bestandsformaten en kan tv-shows te spelen van online bronnen.
RAD Game GereedschapDe RAD Video Tools.BIKOndersteunt de Bink Video Codec, vaak gebruikt door video games; De RAD Video Tools omvat zowel de Bink en Smacker compressoren.
VideoLANVLC Media Spelern / aCompacte cross-platform media player; ondersteunt verschillende formaten zoals MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 en DivX; kan ook dvd’s, vcd’s en streaming multimedia bestanden af ​​te spelen.

MacOS

Bedrijf*programmauitbreidingenNotes
telefoontjeQuickTime-spelerMOV , .QTMultimediaspeler, ontwikkeld door Apple; gebundeld met de Mac OS X-besturingssysteem; speelt QuickTime-films en vele andere formaten; ondersteunt H.264 en diverse andere codecs.
DivXDivX Player.DIVXSpeelt video gecodeerd met de DivX-codec, een hoge kwaliteit, hoge compressie video-formaat; ondersteunt 1920×1080 HD-video en andere resoluties.
EltimaElmedia Player. SWF , FLV , .XAPVideospeler voor Mac OS X die geavanceerde opties en controles bevat; inclusief full-screen modus, het frame vast te leggen, en de mogelijkheid om Flash-films op te slaan.
Participatory Culture Foundationik kijkn / aMiro is een gratis open-source audio en video-speler is ontworpen voor volledig scherm HD-video afspelen; Het ondersteunt verschillende bestandsformaten en kan tv-shows te spelen van online bronnen.
RAD Game GereedschapDe Bink Video Player.BIKSpeelt Bink bestanden, die doorgaans worden gebruikt in video games; beschikbaar in zowel PowerPC als Intel versies.
VideoLANVLC Media Spelern / aCompacte cross-platform media player; ondersteunt verschillende formaten zoals MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 en DivX; kan ook dvd’s, vcd’s en streaming multimedia bestanden af ​​te spelen.

Linux

Bedrijf*programmauitbreidingenNotes
mpv.iompvn / aGratis, open source, cross-platform media speler met een eenvoudige interface; biedt OpenGL-uitvoer van hoge kwaliteit met kleurbeheer en interpolatie.
Participatory Culture Foundationik kijkn / aMiro is een gratis open-source audio en video-speler is ontworpen voor volledig scherm HD-video afspelen; Het ondersteunt verschillende bestandsformaten en kan tv-shows te spelen van online bronnen.
RAD Game GereedschapBink Video command line Player.BIKSpeelt Bink videobestanden, die gewoonlijk worden gebruikt in video games; kan ook spelen gecompileerde Bink EXE-bestanden.
VideoLANVLC Media Spelern / aCompacte multi-platform mediaspeler die tientallen verschillende audio- en videoformaten ondersteunt; kan ook dvd’s en VCD’s af te spelen.