Wat zijn enkele veelgebruikte teksteditors?

Van basis plain text editors tot geavanceerde tekstverwerkingsprogramma’s, zijn er veel programma’s beschikbaar zijn voor bewerken van tekst documenten te bekijken en. Verschillende opties voor de Windows-, Macintosh- en Linux-platforms staan hieronder vermeld.

ramen

Bedrijf*programmaPrijs *Notes
AbiSourceAbiWordGratisCross-platform, open source tekstverwerkingsprogramma vergelijkbaar met Microsoft Word; ondersteunt geavanceerde pagina-indelingen en tekstopmaak.
apacheOpenOffice WriterGratisVolledig ingerichte tekstverwerker dat opmaak, stijlen en AutoCorrectie ondersteunt; kunt foto’s en schema’s te importeren.
AtlantisAtlantis Tekstverwerker$ 35Aanpasbare tekstverwerker ontworpen voor het creëren rich text documenten en e-boeken; ondersteunt RTF, MS Office en OpenOffice-formaten; ook verkrijgbaar in een gratis “lite” versie.
Boxer Softwarebokser$ 60Ondersteunt macro’s, kleur syntax highlighting en afdrukken, HTML-bewerking ondersteuning en Regular Expression zoekopdrachten.
Carolina Road SoftwareJarteGratisGratis tekstverwerker gebaseerd op het Microsoft WordPad woord processing engine; verder gaat dan de WordPad feature set; slaat documenten in een formaat dat compatibel is met zowel Word en WordPad.
CodeLobsterCodeLobster PHP EditionGratisIDE die syntax highlighting en autocomplete voor PHP, HTML, JavaScript en CSS ondersteunt; bevat ook een PHP debugger voor lokaal valideren van PHP-code.
ContextContextGratisFreeware tekstverwerker ontwikkeld voor software-ontwikkelaars; syntax highlighting voor verschillende programmeertalen.
CorelWordPerfect$ 299
(w / WP Office)
Geavanceerde tekstverwerker ontwikkeld door Corel Software; kan worden gebruikt om rapporten, brieven, cv’s en brochures te creëren; opgenomen als onderdeel van WordPerfect Office.
ES-ComputingEditPlus$ 30Teksteditor HTML-editor, en editor programmeurs; syntax highlighting voor HTML, CSS, en scripting talen.
Flo’s FreewareNotepad2GratisBasic text editor gebaseerd op Notepad verzoek van Microsoft; omvat programmeerfuncties zoals aangepaste syntax highlighting, reguliere expressie zoeken / vervangen, en beugel matching.
Fookes Holding Ltd.NoteTab$ 39.95Veelzijdige text editor ontworpen om een ​​vervanger voor Notepad zijn; kan worden gebruikt voor tekst-verwerking en evenals bewerken HTML5 en CSS3-bestanden; is voorzien van een real-time woord teller voor SEO doeleinden.
GeanyGeanyGratisLichtgewicht teksteditor die tevens dienst doet als een geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE); ondersteunt syntax highlighting, code vouwen, automatisch aanvullen en automatische sluiting van labels.
GitHubAtoomGratisOpen source “gehackt” broncode-editor die aangepaste thema’s en taal-specifieke IDE ondersteunt; omvat context-aware auto-completion, syntax highlighting, en code navigatiefuncties; ondersteunt Teletype om samen te werken op de code met andere ontwikkelaars.
HamsterCodersSchrijven!$ 19.95Cross-platform, minimalistische text editor ontworpen om aantekeningen te maken, to-do lijsten, het schrijven van projecten, en teksten van welke aard dan ook; heeft alle gemeenschappelijke tekstverwerker functies verpakt in een opgeruimde interface.
Helios SoftwareTextPad$ 30Ondersteunt aangepaste commando’s en macro’s en efficiënt zoeken en vervangen commando’s.
IDM Computer SolutionsUltraEdit$ 99Multiplatform editor die gebruikt kunnen worden voor het coderen van HTML, PHP, Perl, Java, JavaScript en HEX-bestanden; omvat FTP en SSH / Telnet support, codevouwen, syntax highlighting en Ctags support.
Gewoon geweldige softwareEditPad LiteGratisCompact algemene doeleinden text editor; heeft een interface met tabbladen voor het werken met meerdere bestanden; is voorzien van een geavanceerd zoeken en functie die reguliere expressies ondersteunt vervangen.
MicrosoftblocnoteGratisPlain text editor meegeleverd met Windows XP die kunnen openen en nieuwe tekstbestanden; ondersteunt geen tekstopmaak.
MicrosoftVisual Studio-codeGratisOok wel “VS Code;” gratis, open source, multiplatform code editor ontwikkeld en onderhouden door Microsoft; IntelliSense omvat die coderen omnibox vult automatisch op basis van de context, zoals lokale variabele types en functiedefinities; ondersteunt syntax highlighting voor meerdere talen.
MicrosoftWoord$ 229De meest voorkomende tekstverwerker in de wereld; onderdeel van Microsoft Office.
MicrosoftWordPadGratisBasic text editor meegeleverd met Windows XP; ondersteunt tekstopmaak en rich text (RTF) bestanden.
notepad ++notepad ++GratisBroncode editor die verschillende programmeertalen ondersteunt; ontworpen als notitieblok vervanging; gebaseerd op het Scintilla bewerking component.
PSPadPSPadGratiseditor Freeware programmeurs die HTML, XHTML, PHP, ASP, JavaScript, C, Perl en andere talen ondersteunt; syntax highlighting en rich text opmaak.
orangelineAraneaeGratisText editor voornamelijk ontworpen voor Web ontwikkeling; ondersteunt syntax highlighting voor HTML, XHTML, CSS, XML, JavaScript, PHP en Ruby; bevat ook een browser voorbeeldfunctie.
SciTESciTEGratisGratis broncode-editor gebaseerd op het Scintilla broncode editing component; ondersteunt de belangrijkste opdrachten voor navigatie en bewerken.
De documentstichtingLibreOffice WriterGratisFull-featured tekstverwerker meegeleverd met LibreOffice; ontworpen om eenvoudig te zijn, maar is ook krachtig genoeg om volledige boeken met indexen, inhoud, en diagrammen te maken.

Regenjas

Bedrijf*programmaPrijs *Notes
AbiSourceAbiWordGratisCross-platform, open source tekstverwerkingsprogramma vergelijkbaar met Microsoft Word; ondersteunt geavanceerde pagina-indelingen en tekstopmaak.
apacheOpenOffice WriterGratisVolledig ingerichte tekstverwerker dat opmaak, stijlen en AutoCorrectie ondersteunt; kunt foto’s en schema’s te importeren.
telefoontjePagesGebundeld met MacOSTekstverwerking en pagina-indeling programma dat tekst en documentopmaak ondersteunt; opgenomen in de iWork-suite, samen met Numbers en Keynote.
telefoontjeTextEditGratisInbegrepen bij MacOS; kunnen documenten in platte tekst of rich text-modus te bewerken; ondersteunt HTML en Microsoft Word-indelingen.
Bare Bones SoftwareBBEdit$ 199Professional HTML en text editor; ondersteunt syntaxiskleuren en functienavigatie; AppleScript, Perl, en Unix scripting ondersteuning.
Bare Bones SoftwareTextWranglerGratisAlgemeen doel en programmeurs teksteditor; ondersteunt geavanceerde tekstopmaak, syntax-kleuring, en ‘grep’ zoekopdrachten.
ZegenBean OS XGratisGratis, open-source teksteditor voor Mac OS X; ontworpen om het schrijven van gemakkelijke, efficiënte en comfortabele; ondersteunt rich text stijlen en verschillende soorten pagina opmaak.
GitHubAtoomGratisOpen source “gehackt” broncode-editor die aangepaste thema’s en taal-specifieke IDE ondersteunt; omvat context-aware auto-completion, syntax highlighting, en code navigatiefuncties; ondersteunt Teletype om samen te werken op de code met andere ontwikkelaars.
HamsterCodersSchrijven!$ 19.95Cross-platform, minimalistische text editor ontworpen om aantekeningen te maken, to-do lijsten, het schrijven van projecten, en teksten van welke aard dan ook; heeft alle gemeenschappelijke tekstverwerker functies verpakt in een opgeruimde interface.
IDM Computer SolutionsUltraEdit$ 99Multiplatform teksteditor die kan worden gebruikt voor het coderen van HTML, PHP, Perl, Java, JavaScript en HEX-bestanden; ondersteunt syntax highlighting, FTP en SSH / Telnet, codevouwen en Ctags.
MacroMatesTextMate$ 51Geavanceerde tekstverwerker voor de Mac in de eerste plaats ontwikkeld voor programmeurs; omvat aanpasbare syntax highlighting, opvouwbaar code blokken, woordaanvulling, en zoeken en vervangen.
MicrosoftVisual Studio-codeGratisOok wel “VS Code;” gratis, open source, multiplatform code editor ontwikkeld en onderhouden door Microsoft; IntelliSense omvat die coderen omnibox vult automatisch op basis van de context, zoals lokale variabele types en functiedefinities; ondersteunt syntax highlighting voor meerdere talen.
MicrosoftWoord$ 229De meest voorkomende tekstverwerker in de wereld; onderdeel van Microsoft Office.
NeoOfficeNeoOffice WriterGratisTekstverwerker die bij de NeoOffice programmapakket; gebaseerd op OpenOffice.org, maar speciaal ontwikkeld voor Mac OS X; kan Word, WordPerfect, StarWriter, en andere soorten documenten te openen.
De documentstichtingLibreOffice WriterGratisFull-featured tekstverwerker meegeleverd met LibreOffice; ontworpen om eenvoudig te zijn, maar is ook krachtig genoeg om volledige boeken met indexen, inhoud, en diagrammen te maken.

Linux

Bedrijf*programmaPrijs *Notes
AbiSourceAbiWordGratisCross-platform, open source tekstverwerkingsprogramma vergelijkbaar met Microsoft Word; ondersteunt geavanceerde pagina-indelingen en tekstopmaak.
apacheOpenOffice WriterGratisVolledig ingerichte tekstverwerker dat opmaak, stijlen en AutoCorrectie ondersteunt; kunt foto’s en schema’s te importeren.
BSDweGratisBasic text editor meegeleverd met bijna alle Unix en Linux-distributies; werkt in een insert stand (voor tekstinvoer) of normale stand (voor het typen opdrachten).
GeanyGeanyGratisLichtgewicht teksteditor die tevens dienst doet als een geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE); ondersteunt syntax highlighting, code vouwen, automatisch aanvullen en automatische sluiting van labels.
GitHubAtoomGratisOpen source “gehackt” broncode-editor die aangepaste thema’s en taal-specifieke IDE ondersteunt; omvat context-aware auto-completion, syntax highlighting, en code navigatiefuncties; ondersteunt Teletype om samen te werken op de code met andere ontwikkelaars.
GNOME ProjectgeditGratisOfficiële tekst editor van de GNOME desktop omgeving; ondersteunt geïnternationaliseerde tekst, syntax highlighting, zoeken en vervangen, beugel matching, regelnummers, en configureerbare kleuren.
GNU ProjectEmacsGratisUitbreidbare en aanpasbare editor die syntax-kleuring omvat; omvat een tolk voor Emacs Lisp, een dialect van de Lisp programmeertaal.
GNU ProjectnanoGratisEenvoudige tekst editor voor Linux die vergelijkbaar is met Pico, maar is voorzien van extra functionaliteit; ondersteunt ga naar lijn / nummer kolom, interactieve zoeken en vervangen, en auto-inspringen; standaard geïnstalleerd op de meeste Linux-distributies.
HamsterCodersSchrijven!$ 19.95Cross-platform, minimalistische text editor ontworpen om aantekeningen te maken, to-do lijsten, het schrijven van projecten, en teksten van welke aard dan ook; heeft alle gemeenschappelijke tekstverwerker functies verpakt in een opgeruimde interface.
IDM Computer SolutionsUltraEdit$ 99Multiplatform tekst editor ontworpen voor het coderen van HTML, PHP, Perl, Java, JavaScript en HEX-bestanden; omvat FTP en SSH / Telnet support, codevouwen, syntax highlighting en Ctags support.
KateKate EditorGratisTekst editor voor KDE dat venster splitsen en een multi-document interface (MDI) omvat; ondersteunt ook meerdere tekst coderingen en regelmatig zoeken en vervangen meningsuiting; bevat programmering functies zoals lijn nummers, syntax highlighting, en auto inspringen.
Tarot OsujileafpadGratisEenvoudige tekst-editor op basis van de Gimp Toolkit (GTK +) die draait op Linux en BSD; opgenomen als de standaard tekstverwerker in astmatisch OS Raspberry Pi’s; ondersteunt regelnummers, ongelimiteerde undo / redo, en auto-inspringen.
MicrosoftVisual Studio-codeGratisOok wel “VS Code;” gratis, open source, multiplatform code editor ontwikkeld en onderhouden door Microsoft; IntelliSense omvat die coderen omnibox vult automatisch op basis van de context, zoals lokale variabele types en functiedefinities; ondersteunt syntax highlighting voor meerdere talen.
De documentstichtingLibreOffice WriterGratisFull-featured tekstverwerker meegeleverd met LibreOffice; ontworpen om eenvoudig te zijn, maar is ook krachtig genoeg om volledige boeken met indexen, inhoud, en diagrammen te maken.
Universiteit van WashingtonPiekGratisKort voor “Pine componist” en is geïntegreerd met de Pine (Program for Internet Nieuws & E-mail) e-mail client; omvat paragraaf rechtvaardiging, knippen en plakken functionaliteit en een spellingcontrole.
kwam Onlineik kwamGratisZeer configureerbaar text editor gebaseerd op de standaard vi-editor; ontworpen tekstbewerking efficiënter voor programmeurs te maken; omvat elementaire Notepad-achtige modus genaamd evim of Easy Vim.

* Vermeld worden geschat kleinhandelsprijzen en kunnen veranderen prijzen.

Weet van een teksteditor die hier moeten worden vermeld? Stel een programma .