Wat is het Apple-bestandssysteem (APFS)?

De Apple File System, vaak aangeduid als “APFS,” is een bestandssysteem is ontwikkeld door Apple voor MacOS, iOS, tvOS en watchos. Hij debuteerde in IOS 10.3 maart 2017 en MacOS 10.13 (High Sierra) in september 2017 APFS is geoptimaliseerd voor flash-opslagapparaten en is bedoeld ter vervanging HFS + (Hierarchical File System Extended), die in Apple-producten werd uitgevoerd in 1998. Het vorige bestandssysteem, HFS, werd geïntroduceerd in 1985.

Een file systeem regelt hoe gegevens worden opgeslagen en opgehaald op uw opslagapparaat. Het organiseert uw gegevens en kunt u maken, wijzigen, kopiëren, verplaatsen en verwijderen van bestanden en mappen.

Wat is het verschil tussen APFS en HFS +?

APFS biedt een aantal belangrijke verbeteringen ten opzichte van HFS +. Het beschikt over een lagere latency en minder geheugen overhead, wat betekent gemeenschappelijke operaties, zoals het lezen en schrijven van bestanden, zijn sneller. De Apple File System ondersteunt Space Sharing, waarmee partities te groeien en krimpen dynamisch en biedt momentopnamen voor een efficiënte back-ups. Tenslotte APFS bevat ingebouwde encryptie voor de beveiliging van gegevens, die aanzienlijk verhoogt de prestaties van “FileVault” van Apple meer dan HFS +.

Hoe weet ik wat bestandssysteem ik gebruik?

MacOS:

APFS wordt gebruikt in Macs met flash drives MacOS 10.13 High Sierra of later. Een flash-gebaseerde Mac te updaten naar High Sierra automatisch het bestandssysteem van HFS + naar APFS te werken. U kunt de versie van uw besturingssysteem controleren door in het menu Finder selecteren van het Apple-pictogram selecteer vervolgens Over this Mac in Het dropdown menu.

Macs met HDD’s of fusion drive zal niet worden bijgewerkt om APFS wanneer u een upgrade naar versie 10.13.0 (High Sierra). Kunnen echter APFS deze apparaten in een toekomstige update ondersteunen.

U kunt zien wat bestandssysteem je Mac gebruikt door het openen van Disk Utility ( Applications / Utilities / Disk Utility ), zoals hieronder weergegeven.

APFS

HFS +

iOS-gebruikers:

Als u gebruik maakt van een apparaat met iOS, zoals een iPhone of iPad, kunt u de OS-versie controleren door het openen van de “Instellingen” app en het selecteren van Algemeen → Over . Als de versie 10.3 of hoger, dan is uw apparaat met behulp van de APFS. Als de versie ouder is dan 10,3, dan is het met behulp van HFS +.