Waar slaat Android apps op mijn apparaat op?

Android slaat meestal geïnstalleerde apps ( APK -bestanden) in de volgende directory:

/ Data / app /

Apps in deze mappen maken gebruik van een naamgevingsconventie volgens de unieke pakket naam, die wordt bepaald door de app-ontwikkelaar. Bijvoorbeeld, als naam van het pakket van een app is com.voorbeeld.mijnapp , dan is de app wordt opgeslagen in de volgende map:

/data/app/com.example.MyApp/

Tenzij je een geworteld (of “jailbroken”) apparaat, kunt u de inhoud van deze map zien en het lijkt leeg te zijn. Dit komt omdat Android heeft geen toegang tot deze locatie in het toestaan bestandssysteem . Android maakt gebruik van de / data / app / directory voor het beheren van gegevens van apps, en manipulatie van bestanden op deze locatie kan problemen veroorzaken. Hieronder staat een voorbeeld screenshot van de / data / app / directory op een apparaat met root-toegang:

Als je je afvraagt wat de “.odex” bestanden zijn, ze zijn bestanden die Android creëert aan de boot laadproces te optimaliseren voor uw apps. U kunt meer informatie over dit bestandstype op het lezen .ODEX bestandsextensie pagina.

Terwijl / Data / app / is de meest voorkomende locatie voor geïnstalleerde apps, zijn er ook andere mappen die worden gebruikt voor het opslaan van apps. Verschillende apps kunnen door geïnstalleerd op verschillende locaties. Hier zijn een aantal andere mogelijke directories voor geïnstalleerde apps:

  • / system / app / – Bevat vooraf geïnstalleerde systeem apps
  • / data / asec / – Stores beveiligde apps gegenereerd op basis van extern geheugen opslag
  • / data / app-private – Bevat derden beschermde apps

Apps kunnen ook gegevens te genereren voor gebruik tijdens runtime . Zo kan een app een databasebestand die favorieten of recent bekeken producten opslaat creëren. De gegevens voor deze apps kunnen worden opgeslagen in de volgende directory’s:

  • / Data / data /
  • / Mnt / sdcard / Android / data /

Deze mappen ook gebruik maken van de Android-pakket naamgeving. Bijvoorbeeld /data/data/com.example.MyApp is de locatie van de opgeslagen data MijnToep.

Plaats een reactie