Hoe installeer ik een APK-bestand op mijn Android-apparaat?

Een van de verschillen tussen de Android- besturingssysteem en Apple’s iOS is dat Android kunt u vrij te installeren derden apps . Terwijl apps gedownload uit de Google Play Store automatisch worden geïnstalleerd, app Installateurs worden buiten Google Play gedownload opgeslagen als APK- bestanden en moet handmatig worden geïnstalleerd.

Wanneer u een APK-bestand te downloaden, wordt deze automatisch herkend door het Android-besturingssysteem. Dit betekent dat u een APK-bestand te openen door simpelweg het bestand te tikken icoon op je Android toestel. Echter, met het oog op een niet-geverifieerde app installeert, moet u de te veranderen Verzuim beveiligingsinstellingen op je Android toestel om de installatie van apps van derden toe te staan.

Met deze functie is handig als u wilt apps die niet beschikbaar zijn via Google Play (voorheen Android Market) zijn te installeren. Het is ook handig als je een Android-apparaat dat niet voldoet aan Google’s Compatibility eisen of als u wilt uw eigen aangepaste app te installeren bezitten.

BELANGRIJK: U moet alleen apps installeren alleen van bronnen die u vertrouwt.

Het toestaan ​​Installatie van APK-bestanden

Met het oog op een APK-bestand te installeren, moet u eerst toestaan ​​dat je Android-toestel om applicaties van onbekende bronnen installeren. U kunt dit doen door de onderstaande stappen:

1. Open het scherm Settings (tik op de sleutel / schroevendraaier icoon op het startscherm).

2. Tik Veiligheid en u zult worden genomen om het scherm Android Security Settings.

3. Tik op het selectievakje naast “Onbekende bronnen”, waar het zegt “Laat de installatie van apps van onbekende bronnen.” Er zal een dialoogvenster pop-up met informatie over de risico’s verbonden aan het installeren van onbekende apps. Tik op OK om te bevestigen dat u wilt deze functie mogelijk te maken.

4. Zodra u dit vakje hebt gecontroleerd, kunt u apps van APK-bestanden te installeren zonder dat de Google Play Store te bezoeken.

Het installeren van een APK-bestand

APK-bestanden kunnen worden gedownload van het internet of opgeslagen als een e-mailbijlage. Als u een APK-bestand in een e-mail te ontvangen en u wilt installeren, klikt u op de bijlage en tik op INSTALLEREN om de app op uw tablet of smartphone te installeren. Als u een APK-bestand vanaf het web hebt gedownload, kunt u vinden in de map Downloads ( Apps en widgets → Downloads ). In het onderstaande voorbeeld is de map Downloads bevat een app genaamd Fact.apk .

Tik gewoon op de APK-bestand om de installatie te starten. Mogelijk wordt u gevraagd om bepaalde rechten, zodat de installatie is voltooid mogelijk te maken. Zodra het APK-bestand met succes is uitgepakt en geïnstalleerd, moet u een bevestigingsbericht zoals hieronder te zien.

U kunt nu toegang tot de nieuw geïnstalleerde app vanaf het startscherm.

Plaats een reactie