Wat zijn de nieuwe bestandstypen van Google Documenten die worden gebruikt door Google Drive?

Met de introductie van Google Drive , cloud-gebaseerde Google’s opslag van bestanden service, Google heeft een aantal nieuwe bestandstypen die u in staat om toegang te krijgen tot Google Docs vrijgegeven documenten online. Deze bestanden dienen als verwijzingen naar de feitelijke documenten, die in een Google Drive-account zijn opgeslagen. Wanneer u een van deze bestanden te openen, zal Google Docs lanceren in uw webbrowser en open het bestand.

Hieronder is een lijst van de nieuwe Google Drive bestandstypen en de bijbehorende bestandsextensies:

icoonBestandsextensieBestandstypeOmschrijving
.gdocGoogle Drive DocumentVerwijzing naar een tekstdocument die tekst, afbeeldingen en pagina-opmaak informatie kan bevatten.
.gslidesGoogle Drive PresentatieVerwijzing naar een online diavoorstelling die kan meerdere dia-indelingen, thema’s, getekende vormen, en geïmporteerde foto’s.
.gsheetGoogle Drive-spreadsheetVerwijzing naar een spreadsheet die meerdere bladen, formules en opmaakelementen ondersteunt.
.GDRAWGoogle Drive DrawingVerwijzing naar een online afbeelding die zowel vector en raster graphics ondersteunt.
.GTABLEGoogle Drive Fusion TableEen lijst met gegevens die kunnen worden gevisualiseerd op kaarten, tijdlijnen en grafieken met behulp van Google’s Fusion Table gereedschap.
.GFORMGoogle Drive FormVerwijzing naar een online formulier met vragen en invoervelden; vaak gebruikt voor het verzamelen van surveys van gebruikers.

Google Drive is voorzien van een web-based application evenals een desktop Klant voor Mac OS X en Windows. De desktop client installeert een speciale lokale map met de naam Google Drive dat alle bestanden in de map met de afstandsbediening Google Drive synchroniseert. Bij de installatie, het creëert ook een bestand voor elke Google-document op rekening van de gebruiker.

Elke Google Docs-bestand maakt gebruik van een eenvoudige tekst-formaat met daarin een URL naar de online document. Bijvoorbeeld, de volgende tekst is van een steekproef GDOC bestand:

{ “Url”: “https://docs.google.com/presentation/d/1xafOwm4z3vxYeq9_-gCbtU5y0L9iJni0EZFMcLswecc/edit”, “RESOURCE_ID”: “presentatie: 1xafOwm4z3vxYeq9_-gCbtU5y0L9iJni0EZFMcLswecc”}

Google Docs biedt een beperkte reeks van functies in vergelijking met desktop-gebaseerde productiviteit suites, zoals Microsoft Office. Echter, de voordelen zijn overal toegang, collaborative bewerken, online delen, en ondersteuning voor meerdere platforms . Nu dat Google de Google Docs gereedschap is geïntegreerd in Google Drive, de twee diensten bieden een eenvoudige manier om online op te slaan, bewerken en delen van documenten.

Leave a Comment