Hoe kan ik controleren of een bestand een virus bevat?

Virussen kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid van uw computer. Zij kunnen belangrijke bestanden verwijderen, persoonlijke gegevens te stelen, of het uitvoeren van andere kwaadaardige taken. Zoals een menselijk virus, een computer virus kan zichzelf repliceren en infecteren andere gastheren. Gezien de destructieve aard van virussen, is het belangrijk om te begrijpen hoe het beste te herkennen en uw computer te beschermen tegen hen.

Controle op virussen

De beste manier om te bepalen of een bestand heeft een virus is om uw computer te scannen met antivirussoftware.

Zoals internetgebruik blijft groeien, neemt ook de aanwezigheid van virussen en andere malware . Gelukkig zijn er verschillende antivirus programma’s beschikbaar die te herkennen, quarantaine, en elimineren van virussen. Deze programma’s omvatten een lijst van “virusdefinities”, die handtekeningen of codes gebruikt om virale patronen in bestanden te herkennen zijn. Wanneer een antivirusprogramma een bestand scant, kan het een virus te herkennen, de gebruiker waarschuwen en quarantaine het bestand voor corrigerende maatregelen.

Hieronder vindt u voorbeelden van gemeenschappelijke antivirus programma’s voor Windows.

Symantec Norton SecurityAVG Antivirusavast! Pro Antivirus

Met behulp van antivirusprogramma’s

Bij het gebruik van anti-virus software, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw programma heeft de laatste virusdefinities. Gelukkig zijn de meeste antivirus programma’s hebben een auto-update functie die u kunt instellen om te draaien op een periodieke basis, zoals een keer per dag of een keer per week. Door het gebruik van auto-update, zal uw antivirus software automatisch downloaden van de nieuwste virusdefinities en op te nemen bij het scannen van uw bestanden.

Als u wilt een individu controleren filet of kaart voor een virus, kunt u optie Handmatig scannen van uw programma te gebruiken. De meeste antivirus programma’s kunt u een volledige systeemscan of een gelokaliseerde scan van een individueel bestand of map uit te voeren. Na het scannen van de software voorziet doorgaans in een rapport met de scan datum, file status virus type (indien een plaats werd gevonden), en eventuele corrigerende maatregelen genomen om het virus te behandelen.

Conclusie

Als u Windows gebruikt, is het vooral belangrijk om ten minste een antivirus programma op uw computer is geïnstalleerd. MacOS en Linux-systemen zijn minder waarschijnlijk te worden besmet door virussen, maar ze zijn niet immuun voor malware. Daarom is het installeren van een antivirus-of internet security programma op Mac en Linux-computers kunnen nog steeds helpen bij het voorkomen van ongewenste software. Ongeacht welk platform je gebruikt, de beste manier om uw bestanden te controleren op virussen is om uw systeem te scannen met een antivirusprogramma.

Leave a Comment