Waarom kan ik sommige AVI-bestanden openen, maar andere niet?

AVI (Audio Video Interleave) is een veel gebruikte video-formaat. Daarom is het waarschijnlijk dat je nodig hebt om een te openen . Avi -bestand op een bepaald punt. Het goede nieuws is dat de meeste video-spelers ondersteunen AVI-bestanden. Het slechte nieuws is dat uw videospeler de specifieke AVI-bestand dat u probeert te openen niet kunnen ondersteunen.

Dit komt omdat AVI is een container formaat, dat audio en video data die is gecodeerd met behulp van een audio- of video bevat codec . Aangezien de media die zijn opgeslagen in een AVI-bestand kan worden gecodeerd met behulp van een van de verschillende media codecs, is het mogelijk uw speler geen ondersteuning voor de codecs die worden gebruikt door het AVI-bestand.

Daarom kan het zijn dat u enkele AVI-bestanden kan openen zonder problemen, terwijl andere AVI-bestanden in het geheel niet zal openen. U kunt ook een video-bestand waarin de audio speelt te openen, maar er is geen video. Dit gebeurt wanneer de mediaspeler ondersteunt de audio-codec, maar niet de video codec. Als uw speler ondersteunt de video-codec, maar niet de audio codec, zal de video af te spelen, maar er zal geen geluid zijn.

Dus hoe kan ik AVI-bestanden openen?

AVI-bestanden kunnen alleen worden afgespeeld als de juiste codecs zijn geïnstalleerd. Daarom moet u wellicht Installeren extra codecs of codec packs om bepaalde AVI-bestanden af te spelen. U kunt programma’s zoals VideoInspector, GSpot, en MediaInfo gebruiken om te controleren welke een AVI-bestand gebruik codecs. Dan kunt u zoeken naar de codecs online en HIER de degene die je nodig hebt. De meeste codecs zijn vrij beschikbaar en worden geleverd met een installateur die de codecs installeert om welke mediaspeler u kiest.

Zodra de juiste codecs zijn geïnstalleerd, moet u in staat om te openen en afspelen van de video-bestanden die zou niet eerder geopend. Als alternatief, kunt u proberen het downloaden en installeren van andere mediaspelers, die de juiste codecs die bij hen kunnen hebben. Voor een overzicht van het afspelen van video’s, bezoek de Videospelers pagina.

Leave a Comment